Procedura zabezpieczenia zakładu przeciw szkodnikom żywności
- M.Golonko
- Published in Monitoring aktywności szkodników żywności
- Hits: 2600
- Drukuj, E-mail
Procedura jest najważniejszym, i pierwszym dokumentem wręczanym koordynatorom działów jakości. W jej skład wchodzi:
- Plan rozmieszczenia stacji trutek, detektorów, markerów, lamp, chwytaczy itp. punktów kontrolnych wraz z legendą,
- Sekcja dotycząca zabezpieczenia zakładu przeciw insektom pełzającym oraz latającym,
- Sekcja dotycząca zabezpieczenia zakładu przeciw gryzoniom,
- Karty charakterystyki używanych rodentycydów oraz feromonów,
- Atesty produktów wykorzystywanych do zabezpieczenia zakładu przeciw szkodnikom żywności,
- Umowa zabezpieczenia zakładu
- Analiza zagrożeń*
- Pierwsza lista działań korygujących wpływających na ochronę zakładu.
* - Analiza zagrożeń utworzona oraz dostarczona w zależności od systemu jakości wdrożonego w zakładzie