Zabezpieczenie zakładu przeciw gryzoniom ( myszom, szczurom, nornicom... ) 

W zależności od typu i ilości zabudowań teren zewnętrzny zabezpieczamy systemem jedno lub wielopierścieniowym. Rozmieszczając stacje trutek nie bazujemy na schemacie matematycznym ustawiając stacje co określoną odległość a wybieramy punkty, w których bazując na lustracji terenu zewnętrznego oraz 25 letnim doświadczeniu wiemy, że gryzoń chętnie się zatrzyma i pobierze truciznę. Karmniki deratyzacyjne (stacje trutek) są zabezpieczone przed otwarciem przez osoby nieuprawnione, przymocowane do podłoża, czytelnie oznaczone o zagrożeniu zatruciem tekstem oraz grafiką. Wszystkie stacje są ponumerowane zgodnie z planem dołączanym do procedury zabezpieczenia zakładu przeciw szkodnikom żywności.

Stacje kontrolowane raz w miesiącu są każdorazowo czyszczone i uzupełniane trucizną. W razie stwierdzenia, że trutka jest zabrudzona, zmieniła konsystencję lub karmnik deratyzacyjny jest/był zalany rodentycydy są wymieniane na świeże, a zmiany odnotowywane są na karcie kontroli stacji trutek a następnie na raporcie gryzoni.

 

 

Zabezpieczenie zakładu mięsnego, zabezpieczanie ubojni, zabezpieczanie młynów, zakładów produkcji zywności, przetwórstwa ryb, produkcji napojów, zabezpieczanie restauracji, barów, pubów i innych punktów gastronomicznych, zabezpieczanie sklepów, marketów, supermarketów, zabezpieczanie przeciw szkodnikom stacji paliw wraz z gastronomią, 

Zaufali nam

 

IKEA Industry, SUEMPOL, HOOP, PKN DUDA, PSS SPOŁEM, ZM ŁUNIEWSCY, STÓŁ POLSKI, NETTER, EKO-NATURA, CZARY-NATURY, HOTEL TRIO, AGRIPOL i wielu innych