Monitorowanie szkodników żywności ma na celu wczesne wykrycie szkodnika, odłowienie pierwszych wystąpień szkodników, systematyczne sprawdzanie natężenia ich występowania zarówno na terenie zewnętrznym jak i wewnątrz zakładu, planowanie strategii zwalczania i uniemożliwiania przedostawania się gryzoni oraz insektów na teren zabezpieczanego zakładu.

Miesięczny monitoring szkodników prowadzony jest po podpisaniu umowy na czas nieokreślony z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia dla obu stron. Po zakończonej inspekcji wystawiany jest komplet dokumentów dla wglądu służb sanitarnych.
W skład dokumentacji wchodzi:

  • Miesięczny raport aktywności gryzoni na podstawie przeprowadzonej kontroli,
  • Miesięczny raport aktywności insektów na podstawie przeprowadzonej kontroli,
  • Karta kontroli stacji trutek gryzoni,
  • Karta kontroli markerów wabiących / detektorów feromonowych / pułapek klejowych wykrywających różne gatunki występujących szkodników.

W razie potrzeby dołączone zostają:

  • Lista działań korygujących.
  • Aktualizacja planu zabezpieczenia zakładu przeciw szkodnikom żywnoś

Profesjonalizm zabezpieczenia zakładu potwierdzają certyfikaty ze standardami bezpieczeństwa HACCP, IFS/BRC, AIB, TACCP

Zaufali nam

 

IKEA Industry, SUEMPOL, HOOP, PKN DUDA, PSS SPOŁEM, ZM ŁUNIEWSCY, STÓŁ POLSKI, NETTER, EKO-NATURA, CZARY-NATURY, HOTEL TRIO, AGRIPOL i wielu innych